Sammoojat on erikoistunut tuottamaan elämyspalveluita lapsille ja nuorille. Tyypillisesti seikkailulliset aktiviteetit rakennetaan osaksi leiriä tai tapahtumaa. Palveluiden hinnoittelu tapahtuu tarjouksen perusteella. Ajallisesti palveluiden tuottaminen sijoittuu koulujen loma-aikoihin ja viikonloppuihin. Elämysten järjestäminen aikuisryhmille on toki myös mahdollista. Ota rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat elämyksellistä ohjelmaa lastenleirille tai vaikka yllätyksen synttärisankarille.

Köysilaskeutuminen

köysilaskeutuminen

Köysilaskeutuminen on mahdollista järjestää paikoissa, joista löytyy sopiva pystysuora yli 10 metriä korkea kalliojyrkänne tai rakennus. Sopiva ryhmäkoko on 12 henkilöä tai vähemmän. Isommat ryhmät on syytä jakaa ja järjestää toiselle puolikkaalle oheisohjelmaa esim. jousiammuntaa.

korikiipeily

korikiipeily

Pinoa maitolaatikoita itsesi alle mahdollisimman korkea torni. Huimapäisimmät ja huolellisimmat korikiipeilijät pystyvät uskomattomiin suorituksiin. Korikiipeilyn viehätys on tuloksen mitattavuudessa ja lajin tasapuolisuudessa - päällepäin ei voi henkilöstä nähdä tuleeko hän menestymään lajissa vai ei. Koripinon romahtaminen ja kiipeilijän alaslaskeminen köyden varassa on myös elämys.

trapetsi

trapetsi

Perinteisistä metsään rakennettavista seikkailuvirityksistä trapetsi on kestosuosikki. Tehtävä ei ole motorisesti kovin vaativa, mutta psyykkisesti melko kuormittava ja siten haasteellinen. Kaksivaiheisessa tehtävässä tulee ensin kiivetä 6 metriä korkean tolpan päässä olevalle pienelle levylle seisomaan. Seuraavaksi edessä on hyppy trapetsiin, joka näyttää olevan aivan liian kaukana. Lopuksi varmistaja laskee seikkailijan köyden varassa alas.

kiipeilylajit kesällä

puukiipeily

Yläköydellä varmistettu kiipeily voidaan toteuttaa hyvin monella tapaa. Kiipeilypaikan voi rakentaa otteista esim. puuhun, kuten oheisessa kuvassa. Parasta kiipeily on kuitenkin luonnonkallioilla. Hyviä kiipeilykallioita on Suomessa valitettavasti melko harvassa.

jääkiipeily

jääkiipeily

Kiipeilyn kuninkuuslaji jääputouskiipeily on tosimiesten hommaa. Jäähakuilla lyömällä pyritään saamaan pitävä ote jääseinästä. Jäykkiin kenkiin kiinnitetyillä teräväkärkisillä jääraudoilla saadaan seinästä ote jaloille. Veri pakenee käsistä ja jäähileet lentelevät. Kumpi loppuu ensin voimat vai seinä?

jousiammunta

jousiammunta

Jousiammunta Sammoojien malliin toteutetaan perinnejousilla (Traditional Longbow). Perinnejousiammunnassa ampumamatkat ovat yleensä melko lyhyitä, sillä ammuttaessa ei varsinaisesti tähdätä, vaan ammutaan vaistolla. Maalina jousiammunnassa toimii kolmiulotteinen peura tai perinteinen maalitaulu.